Vést účetnictví externě nebo interně?

Interní účetnictví vs. externí účetnictví

Všichni o těchto dvou pojmech mluví, jen nikdo neporadí která cesta je ta pravá pro vás.

Na výběr jsou toitž právě dvě cesty:

1️⃣Outsourcing účetnictví
2️⃣Vedení účetnictví interně.

Oba způsoby mají své výhody a nevýhody.

➡️Zatímco outsourcing účetnictví je ekonomicky výhodnější a poskytne firmě možnost zaměřit svou pozornost na hlavní činnosti,
➡️vedení interního účetnictví umožní firmě udržet lepší a ryhlejší kontrolu nad svými finančními procesy, zajistí větší flexibilitu při řešení interních potřeb a umožní lépe reagovat na změnu objemu účetních prací v průběhu času.

✅Outsourcing účetnictví je vhodný pro firmy, které nemají dostatek interních zdrojů nebo odborných znalostí v oblasti účetnictví k jeho vedení, nebo se jím nechtějí zaobírat.
➡️Externí poskytovatel ve většině případů požaduje dokonce lepší cenu za své služby než by bylo možno vůbec dosádnout interní činností a umožní firmě se zaměřit na hlavní činnost a využít zde své zdroje na plno.
➡️Outsourcing účetnictví umožní firmě získat přístup k odborným znalostem, dovednostem i technologiím externího poskytovatele, což vede ke zvýšení kvality účetních služeb, ke snížení rizika chyb a ke zvýšení komfortu při řízení firmy.

✅Interní účetnictví je vhodné pro ty firmy, které si chtějí udržet kontrolu nad svými finančními otázkami a mít větší flexibilitu při řešení změn.
➡️Interní účetnictví umožní firmě udržet si větší důvěrnost a kontrolu nad svými finančními informacemi.

✔️Malé firmy by o jiné volbě než outsourcingu účetnictví neměly uvažovat, ale středně velké firmy by se v této fázi měly rozhodnout jakou cestu organizace svých financích se vydají.

Obě cesty mají své výhody a nevýhody.

Zvolit si kudy jít musíte, ale sami.
Je to vaše firma, vaše potřeby a vaše budoucnost.

Pokud hledáte spolehlivého partnera pro outsourcing účetnictví, BFC GROUP ® vám může pomoci.
Nabízíme komplexní služby v oblasti účetnictví, controllingu, reportingu a finančního řízení a dokážeme integrovat řešení digitalizace a automatizace pro vaše interní účtárny.

Pokud vás naše služby zajímají, neváhejte nás kontaktovat a domluvte si schůzku přes www.bfcgroup.cz



hashtag#bfcgroup
hashtag#poradenství
hashtag#účetnictví