Léto = Okurková sezóna?

Léto = Okurková sezóna?
😂😂😂😂😂😂
Vůbec ne, děje se toho hodně.

Léto vždy znamená pět věcí:
✔vysoké venkovní teploty,
✔závislost na klimatizaci,
✔dovolená,
✔zhodnocení první poloviny roku,
✔příprava rozpočtů pro rok následující rok a plánování.

Jak to bývá v životě zvykem, vše má souvislost.
1) V letních měsících je obvykle teplo.
2) Vlivem vysokých teplot se potřebujeme ochladit, abychom přežili do doby, kdy opustíme kancelář a budeme moci vyrazit na
3) dovolenou.
4) Na dovolenou se dá vyrazit pouze, když jste si dokázali vydělat dost peněz na zasloužený relax.
5) A abyste dokázali vydělat dost peněz, je vhodné připravit si plán, který dodržujete.

S vyřešením prvních tří kroků vám bohužel nepomůžu. Na to jsou lékaři, rodina, přátelé, či v poslední době hromady koučů. (Už mívám strach otevřít i ledničku, aby na mne nějaký nevyskočil).

Co je možná ale důležitější problém k řešení, se kterým již dokážeme v BFC GROUP pomoci, je pravidelný reporting a zhodnocení finanční situace vašeho podniku, a pak vhodné plánování a rozpočtování.

Ze své praxe se setkávám s podnikateli a firmami, které vůbec netuší, jak se jim firma vyvíjí. Nejvíc mne zaráží ti, kteří neznají ani své obraty, ale z hlediska řízení firmy je důležité sledovat i mnoho dalších ukazatelů. Ze studií si pamatuji asi 100 různých ukazatelů, většina je jich jen dílčích, či doplňujících. A pro malé a střední firmy do jisté míry nepodstatné. Klientům zpracováváme vždy ty hlavní, které jim pomohou při řízení. Bohužel kolikrát v prvním roce spolupráce nemůžeme využít ten největší poklad. A to srovnávání plánů / výhledů se skutečností?

Proč, protože řada podnikatelů z řad malých a středních firem vůbec neplánuje. Přitom je to jeden z nejdůležitějších prvků řízení. Za mne osobně ten nejdůležitější.

Určitě jste slyšeli, že nejdůležitější je vize a mise podniku. Ano, je to tak.. A víte co je finanční plán?

Právě ona vize, jen je konkrétněji rozpracována do plánu.

Zdá se vám to složité? Není, jen je to komplexní práce.
V případě, že byste chtěli posunout vaše finanční řízení o krok dále, kontaktujte nás a nalezneme řešení pro vaši firmu a váš dlouhodobý růst.

My v BFC GROUP s vámi rádi projdeme celou problematiku, začneme pravidelně zpracovávat vše potřebné pro řízení a vám uvolníme ruce na samotnou práci a na to, aby vaše příští dovolená mohla být klidnější, delší, či dále 🙂

https://lnkd.in/emYWuJ44


#bfcgroup

Diskuze