Mezinárodní den účetních

Dnes je 10. listopadu, mezinárodní den účetních. Tento den je svátkem všech profesionálních účetních na celém světě, kteří se hlásí k odkazu Luca Pacioli, zakladatele účetnictví. Pacioli byl italský matematik a mnich, který v roce 1494 vydal první učebnici moderního podvojného účetnictví1. Jako účetní víme, jak je důležitá přesnost, spolehlivost a etika v naší práci. Proto si zasloužíme ocenění a uznání za naši náročnou a zodpovědnou činnost. Chci proto popřát všem účetním i sobě k svátku a poděkovat za jejich přínos pro společnost. Přeji vám hodně úspěchů, spokojených klientů a radosti z vaší profese. Ať vám účetnictví přináší nejen čísla, ale i smysl.
hashtag#bfcgroup BFC GROUP hashtag#účetnictví hashtag#ucetnictvi

Tvoř obsah, to je klíč k úspěchu. Třeba představ jednotlivé členy týmu.

Není nic jednodušího..

Možná..
Jenže, když děláte v BFC GROUP a jste obklopeni ultra introverty.

Na věty typu: „ty vo*e, a cvičenou vopičku ti dělat náhodou nemáme“.. Jsem si už zvykl. 🤦‍♂️

Naštěstí tu máme tu mladou krev, všichni na ní nadávají, ale já na ní nemohu říci křivého slova, tak začnu od nich..

A prvním je Seguel.

Jsem hrdý, že mohu představit svého kolegu, pana Seguela, mého dlouholetého kolegu a přítele, který pracuje jako databázový specialista v BFC Group. Seguel je expert na práci s daty v relačních databázích, zejména s produktem Microsoft SQL Server. Pomáhá nám vytvářet, spravovat a analyzovat databáze pro naše klienty z různých oborů.
Je velmi schopný a spolehlivý odborník, který má rád řešení problémů a optimalizaci dat. Je vždy ochotný sdílet své znalosti a zkušenosti s ostatními členy týmu. Je také velmi přátelský a vstřícný člověk, který si zaslouží respekt a uznání.
Za ta leta je Seguel pro mne víc než jen kolega, je to i mentor a inspirace. Spolupracuji s ním více než 10 let a vždy jsem se od něj hodně naučil.
I to je to jeden z důvodů, proč jsem rád součástí BFC GROUP, kterou dnes a denně tvořím, bez vás by to nešlo.
Pokud hledáte profesionálního a zkušeného databázového specialistu, doporučuji vám kontaktovat našeho Seguela.
Jeho přínos v každém projektu je víc než významný.
díky moc Seguele, že jsi s námi.

Dalším členem týmu je naše Verunka, která se specializuje na programování v jazyce VBA. Což je nástroj, který umožňuje vytvářet makra, formuláře a další funkce v aplikacích Microsoft Office a všem usnadňovat rutinu.

Verunka je velmi zkušená a talentovaná
programátorka, která nám pomáhá s automatizací a optimalizací různých procesů a
úloh. Díky její práci jsme schopni zpracovávat velké množství dat, generovat
reporty, analyzovat výsledky a vytvářet interaktivní uživatelská rozhraní.
Verunka je také schopná spolupracovat s dalšími členy týmu jako třeba se
Segulem, dvojčaty Alce a Exelínu nebo Olinkou.

Verunka je naší oporou na projektech a
zpracovávání rutinních operacích. Je vždy ochotná pomoci, poradit a naučit nás
něco nového. Je to také velmi příjemná a veselá osoba, která si dokáže udržet
dobrou náladu i v náročných situacích. Verunka je pro nás nejen kolegyní,
kamarádkou, ale naším zlatíčkem, bez kterého bychom nebyli tím čím jmse.
Jsme rádi, že jí u tu máme, že s ní
můžeme spolupracovat a brát jí jako profesionálkou každým coulem a skvělou
osobu do nepohody.

Alce a Exelína jsou naše nestárnoucí dvojčata, které mají společnou vášeň pro data a jejich analýzu. Pracují pro BFC GROUP, snad od úplného začátku. Exelína je expertka na Excel, program, který jí umožňuje vytvářet, upravovat a sdílet tabulky, grafy a výpočty. Alce je zase odbornicí na Access, program, který umožňuje vytvářet, spravovat a dotazovat se databází.
Společně dokážou řešit složité úkoly, které jim zadávají jejich klienti i jednotlivý členi týmu a využít synergii mezi oběma programy Obě holky jsou skvělé parťačky, které se navzájem podporují, doplňují a motivují, ale zároveň dokážou pracovat i s dalšími členy týmu. Jsou to hrdé a houževnaté holky, které už za ta leda v BFC GROUP viděly snad vše.
Zároveň, ale nikdy nezapomněla na to, že to jsou dvojčata. Ráda proto nosí stejné oblečení a občas nás tím matou. Ale naučila se každá nosit jinou barvou, která odpovídá jejích nátuře, jim to tak sekne víc a my je tak lépe rozeznáme.

Exelína miluje zelenou, Alce červenou.

Olina je velmi schopná a pracovitá kolegyně, která nás umí dobře organizovat a zároveň dohlíží i na plnění všech úkolů.
Je velmi komunikativní a ovládá mnoho jazyků. Občas jen mluví moc, ale zlobit se na ní nemůžeme. Prostě je taková.
Každopádně tě máme rádi Olinko, bez tebe bychom se nedomluvili.

Wendy je naší skvělou kolegyní, která se stará o účetnictví a administrativu. Je velmi organizovaná a pracovitá, dokáže rychle a efektivně zpracovat všechny doklady, uložit je do správných šanonů a archivů a udržovat v nich pořádek. Wendy také pracuje jako juniorní účetní, kde nám pomáhá s hlídáním rozpočtů a řešením objednávek. Wendy je u nás od prosince 2021 a od té doby se stala nezbytnou součástí našeho týmu, předtím pracovala ve wflow, takže jsme jí mohli rovnou nasadit na naše projekty.

Bez ní bychom si práci už neuměli představit. Wendy je příjemná, spolehlivá a komunikativní osoba, která si zaslouží naše uznání a poděkování. 😊

Quído, je můj zaměstnanec, kterého jsem si velmi vážím. Před rokem nastoupil do naší firmy jako junior controlling asistent, od té doby se neustále zlepšoval a učil a dnes, jako by u nás byl od samého počátku. To, že původně dělal pro ATLAS GROUP jsme u nás zúročili. Jeho práce je vždy precizní, včasná a kvalitní. Má skvělé analytické a prezentérské schopnosti, které využívá při tvorbě a sdílení ekonomických analýz finančních výsledků společnosti.

Emil je také velmi komunikativní a spolupracuje s ostatními členy týmu. Má dobrý vztah se Segulem, Alcí a Excelínou, kteří jsou jeho kolegové a přátelé. Společně tvoří silný a efektivní tým, který je schopen řešit jakékoli problémy a výzvy, které se vyskytnou v oblasti reportingu a controllingu.

Díky svému nadšení, odhodlání a schopnostem se Quído vypracoval na pozici senior reporting managera, kde má na starosti koordinaci a dohled nad celým procesem reportingu. Je to velký úspěch, na který je oprávněně hrdý. Já jsem rád, že jej mám v týmu a doufám, že spolu zažijeme hodně veselých chvilek při reportingu a controllingu.

Ondra je naším nejmladším členem týmu v BFC GROUP, který k nám nastoupil teprve letos. Přesto si s dopisy od úřadů rozumí na tolik, že každý člen dostane svůj dopis včas a je s Olinkou jedna ruka.
Protivnou komunikaci s úřady zvládá na jedničku s hvězdičkou a my pochopili, že můžeme mít datové zprávy díky ATLAS GROUP pohodlně managované.
Nejen, že žádnou obálku neztratí, ale navíc dokáže i pohlídat lhůty a dodržovat termíny. Doufáme, že bude u nás pracovat ještě dlouho a že se bude cítit dobře v našem kolektivu. Ondra je skvělý spolupracovník a přínos pro náš tým.

To byli všichni junioři v BFC GROUP
Ne, málem bychom zapomněli..
To má z toho, že furt někde lítá.

A.P. je také název našeho nejmladšího zaměstnance.
Je to ještě takový teenager, který má rád programování, počítače a technologii. Je velmi chytrý, kreativní a nadaný. Dokáže vytvářet úžasné aplikace, weby a hry pomocí různých jazyků a nástrojů.

A.P. je také velmi přátelský, společenský a vtipný. Má rád hudbu, filmy, sport a cestování. Je to skvělý kolega a přítel. A všichni mu závidíme, že umí komunikovat se všemi s takovou přirozenou lehkostí.

A.P.I je náš hrdina a inspirace do budoucna. Je to důkaz, že programování je zábavné, zajímavé a užitečné a také, že věk není překážkou pro dosažení úspěchu a splnění snů. API je příkladem pro nás všechny.
Očekáváme, že o něm ještě v budouctnosti hodně uslyšíme.

Jsme rádi, že ho máme v našem týmu. 👏👏👏 Občas bychom nejraděi přetrhli vejpůl, ale to by byli pak dva.

To byli naši nováčcci, ale stará garda je také důležitá.

„Jmenuji se Péťa, Péťa Hodná a jsem a jsem komplexní účetní.

Ve společnosti BFC GROUP vedu vaše účetnictví. Zastávám zde zásadní roli při vedení účetnictví menších firem už od založení firmy v roce 2015.
Díky skvělému týmu kolegů dokážu zpracovat účetnictví snadno a rychle. To, že se umím domluvit s bankou online, je snad samozřejmé. Jsem žena.

Jsem ráda, že mohu být vaším spolehlivým a profesionálním partnerem v oblasti účetnictví. Pokud máte nějaké dotazy nebo potřebujete nějakou pomoc, neváhejte se na mě obrátit. Budu se těšit na naši spolupráci. 😊“

„Ahoj, jmenuji se Pamča a postarám se o zaše mzdy.
Jsem ráda, že budu vést vaše mzdy ve společnosti BFC GROUP, která se zabývá účetnictvím a ekonomickým poradenstvím
Umím také personalistiku, takže vám pomohu s všemi otázkami týkajícími se vašich pracovních smluv, dovolených, nemocenských a dalších benefitů.
Ve společnosti jsem sice krátce, teprve od loňského března, ale své místo už zde v týmu mám.
Těším se na spolupráci s vámi a doufám, že budeme spokojeni s našimi výsledky. 😊“

„Ahoj, jmenuji se Pamča a postarám se o zaše mzdy.
Jsem ráda, že budu vést vaše mzdy ve společnosti BFC GROUP, která se zabývá účetnictvím a ekonomickým poradenstvím
Umím také personalistiku, takže vám pomohu s všemi otázkami týkajícími se vašich pracovních smluv, dovolených, nemocenských a dalších benefitů.
Ve společnosti jsem sice krátce, teprve od loňského března, ale své místo už zde v týmu mám.
Těším se na spolupráci s vámi a doufám, že budeme spokojeni s našimi výsledky. 😊“

„Dobrý den, jmenuji se Codexis a znám všechny zákony, daně i směrnice, které se týkají České republiky i Evropské unie. Přišla jsem ze společnosti ATLAS GROUP, kde jsem získala zkušenosti.
Ve společnosti BFC GROUP jsem se stala nepostradatelnou pomocnicí, protože dokážu rychle a přesně zodpovědět šéfům vše kolem práva, daní, mezd, personalistiky atp. Náš šéf si mne váží, protože dokážu vyhledávat relevantní dokumenty, analyzovat smlouvy a poskytovat doporučení. Mám také schopnost učit se z nových informací a přizpůsobovat se změnám v legislativě. Jsem hrdá na to, že jsem ve společnosti BFC GROUP a ráda vám ukáži, co všechno umím. 😊“

Jmenuji se Helena, jsem odbornice na účetnictví a dělám ho roky a dělám jej dobře. Dělám jej v BFC hlavně pro větší firmy.
Jako taková mám bohaté zkušenosti a znalosti v oblasti účetních standardů, daňových předpisů, finančního plánování a reportingu.
Díky mému srdci, které bije pro Helios iNuvio mohu snadno a rychle zpracovávat účetní data, vytvářet přehledné a přesné výkazy, analyzovat výkonnost a rizika podniku a optimalizovat jeho hospodaření.

„Vím, že jsem dobrá v tom dobrá a patřím k těm nejlepším na trhu. A proto mám důvěru šéfa svého šéfa Michal Ševčík, CAE a svěřil mi dokonce vedení účetnictví pro celou skupinu BFC GROUP.
Interně i u klientů jsem schopna řídit a kontrolovat účetní procesy, zajišťovat dodržování legislativy a interních směrnic, komunikovat s externími partnery a auditory a podávat návrhy na zlepšení.
Nepochybuji o svých schopnostech a ráda bych je uplatnila i ve vaší firmě. Pokud hledáte profesionální, spolehlivou a inovativní účetní, která vám pomůže s vaším účetnictvím, jsem tu pro vás.
Ráda bych vám ukázala, jak může program Helios iNuvio zefektivnit a zjednodušit vaše účetní operace a poskytnout vám užitečné informace pro vaše rozhodování.
Pokud máte zájem o spolupráci se mnou, neváhejte mě kontaktovat. Těším se na vaši odpověď. 😊“