Kdo je lepší?

Mám využít služeb externího nebo interního ekonoma?

Vyřešení této otázky jednoznačně nabylo na významu v posledním roce, roce a půl a dnes se z toho téma stal takový všespásný zázrak.

Ale pozor, stejně jako je mezi námi řada profesionálů, bohužel rojí se čím dál víc různí hochštapleři. Připravil jsem, takový krátký seznam na co klást při výběru důraz.

❗Rozhodnutí, zda spolupracovat s interním nebo externím ekonomem, je důležité pro každou firmu, jedná se většinou o závazek na mnoho měsíců až let, a data, která ke své práci analytik používá jsou velmi citlivá.

Každá možnost má své výhody a nevýhody. Pojďme se podívat na to, proč může být výhodnější spolupracovat s ekonomem z venčí:
✅Nadhled a pohled na firmu zvenčí:
➡️Externí ekonom má často širší pohled na situaci ve firmě. Může přinést nové nápady, zkušenosti a osvěžit stávající postupy. Jeho nadhled může pomoci identifikovat problémy, které by interní ekonom nemusel z důvodu interní slepoty vidět.

✅Zkušenosti s různými firmami a odvětvými:
➡️Externí ekonom pracuje s různými klienty a má zkušenosti z různých oborů. To mu umožňuje přinést osvědčené postupy a řešení, které mohou být pro vaši firmu prospěšné.

✅Využívané technologie a implementace inovací:
➡️Externí ekonom často pracuje s moderními technologiemi a softwarem, které využívá i u jiných klientů. To může přinést efektivitu a inovaci do vašeho ekonomického procesu.

✅Náklady:
➡️Externí ekonom není vázán na pravidelnou měsíční mzdu. Platíte mu za konkrétně vykonanou práci, což může být ekonomicky výhodnější než zaměstnávání interního ekonoma.

✅Flexibilita:
➡️Externí ekonom může být k dispozici podle potřeby. Nemusíte řešit jeho dovolenou, nemocenskou ani jiné nepřítomnosti.

Závěrem lze říci, že spolupráce s externím ekonomem může být pro firmu výhodná, zejména pokud hledáte nadhled, zkušenosti a moderní přístup. Rozhodnutí však závisí na specifických potřebách a velikosti vaší firmy. V případě, že máte stále ještě nezodpovězené otázky. Domluvte si schůzku s námi z BFC GROUP, pomůžeme vám celou situaci osvětlit a případně doporučit následné kroky k řešení.
#bfcgroup#poradenství#externíCFO